AddMe

wibiya widget

Follow Marius G.Mihalache's board M Photographs on Pinterest.

Tuesday, November 1, 2011

7ZILE




7ZILE
24-31oct





Jazz pe româneşte
Octombrie 24, 2011
Sala Radio - Studioul T8
Bucuresti





Emisiune in direct radio/tv cu invitat special Mike Godoroja, emisiune prezentata de Florian Lungu.






Un inceput frumos de stagiune pentru Big Band-ul Radio ce a marcat si aniversarea a 83 de ani de la primul semnal transmis in eter de catre Radio Romania. 









Urmatorul concert din 21 noiembrie il va avea ca invitat pe chitaristul de jazz Alex Man.











---------------------------------------------------

Pat Metheny
Octombrie 25, 2011
Sala Palatului - Bucuresti

Un eveniment mult asteptat in acest an si prezentat pe scena Salii Palatului de catre criticul de arta si cunoscut realizator de emisiuni radio si tv Florian Lungu.




Pat Metheny a prezentat publicului proiectul "Orchestration" alaturi de Larry Grenadier (acustic bass) si Bill Stewart(tobe). Trebuie stiut ca proiectul a fost conceput prin utilizarea unor instrumente mecanice, actionate electronic, construite chiar de Pat Metheny.



 ---------------------------------------------------


Night Passage
Octombrie 26,2011
Clubul MTR - Bucuresti




Trupa Night Passage este formata din cativa instrumentisti din Serbia si un foarte bun si vechi prieten pe nume Razvan Slama al carui oras de resedinta este Drobeta Turnu Severin.


Acum multi ani Razvan imi trimetea compozitiile lui, cele compuse si inregistrate "noaptea sub patura"... Pentru multi ani a condus o trupa de foarte buni muzicieni pe care am avut placerea sa-i ascult si aplaud in mai multe randuri in concerte sustinute in Semenic sau Turnu Severin. Trupa se numea "Prima Linie". Din pacate locul inchis, mentalitatile ce inca dainuie din vremuri apuse in astfel de orase i-au tinut foarte departe de lumea muzicala. Trupa lor, dupa foarte multi ani de colaborare... s-a destramat. In ciuda varstei Razvan iaca a gasit putere sa-si continue visul, si il admir mult pentru asta. Am sperat mereu sa vina in Bucuresti sa cante, fiindca sunt sigur ca publicul de aici o sa-l primeasca foarte bine. Si uite ca... pentru prima oara... cu noua formula, "Night Passage",  aduce in Bucuresti cantecele acelea de care vorbeam. Cantecele sunt compuse de Razvan in perioada 1982 - 1987.  Nu s fost o seara de cover-uri... ci o seara in care un artist a prezentat cu ajutorul colegilor de trupa o perioada a vietii lui... anii '80, asa cum au trecut ei prin mintea tanarului de atunci Razvan Slama. In ciuda faptului ca toate piesele compuse de Razvan au si versuri concertul a fost unul instrumental cu orchestratii originale croite in stilul jazz rock si progresiv. Frumos!


Seara a fost onorata de prieteni de seama din lumea muzicii... A.G. Weinberger, Nicu Patoi, Rareş Totu, Sorin Romanescu.





Razvan Slama a fost si promotorul, organizatorul unui festival de muzica (rock, jazz, folk...)... ajutand zic eu mult trupele tinere in demersul lor artistic. Este vorba de doua festivale concurs internationale ce au avut loc in Semenic si Turnu Severin.




Night Passage & friends [A.G. Weinberger, Nicu Patoi, Rareş Totu, Sorin Romanescu]

http://www.facebook.com/Night.Passage

Dejan Kotarcic - bass
Ranko Varga - drums
Vukasin Komlenic - guitar
Răzvan Slama - guitar
Lucian Ciuciu - keyboards

---------------------------------------------------
Kinofest Film Festival 2011
Octombrie 28,2011
Sala UNION - Bucuresti 




Festivalul concurs Kinofest editia 5. 
Perioada 28-30 octombrie.


























Mai multe amanunte pe http://kinofest.com/index.html

---------------------------------------------------

Octombrie 29-30
POPA NAN 82
BUCURESTI

Am fost pentru a doua oara invitat la acest workshop de catre doi prieteni vechi, Sanziana Socol si Sorin Sighinas. Amandoi sunt doi membri activi ai acestui sport... spun sport fiindca dansul irlandez modern a fost recunoscut in mod oficial ca sport de performanta cu destul de multa vreme in urma. Culegand si eu oarece informatii am aflat ca un grup de irlandezi, in anul 1893, si-au propus sa reinvie si sa conserve traditiile irlandeze, a celtilor sa zic asa, reprimate multi ani la rand... ma rog... secole. Banuiti voi de ce si daca nu... prin manualele de istorie sunt amintiti asa pe sarite Henric II, (sarind si peste holera), Henric VII, VIII etc. In cele din urma la 1929 se formeaza o comisie care stabileste reguli si standardizeaza predarea si arbitrarea competitiilor de dans irlandez. Desigur nu oricine poate participa la astfel de competitii ci trebuie sa apartina de o scoala, de un instructor autorizat. Acesta este si cazul Scoalii de Dans Irlandez Anne-Marie Cunningham si care este si gazda acestor evenimente. Sus amintitul prieten Sorin Sighinas este unul din instructorii din partea romana si acest statut l-a castigat in urma unor importante succese avute in competitiile de profil. As aminti doar ca pentru prima oara 4 elevi ai acestei scoli au adus romaniei numai putin de 44 de medalii si un trofeu dintr-o singura competitie de dans irlandez. Acolo prin pozele mele pot fi vazute roadele muncii lor. Impresionant!


Workshopul a intrunit, si cred ca pentru prima oara, toate scolile sau sucursalele scolii de dans irlandez Anne-Marie Cunningham din Romania. Anne-Marie a fost si ea prezenta pentru a preda, si banuiesc eu, pentru a verifica daca instructorii ei au facut treaba buna. Se pare ca da fiindca zambetul de acum 6 luni era tot acolo. Practic... elevii sunt impartiti pe grupe, pe nivele... cred ca am reusit sa disting 4 astfel de grupe, intre care exista o "trecere" a fiecarui cursant dintr-un nivel inferior la unul superior cu ajutorul unui cursant/coleg mai avansat. A fost interesant pentru mine sa strabat spatiul acela foarte mare al salii... sa plec de la (ciorapi) mai putin galagioasa si relaxata grupa de proaspeti dansatori incepatori si pana la grupa cea mai galagioasa / ferma / concentrata.... adica aceia care fac sport de performanta.


Prima seara s-a terminat cu un spectacol oferit publicului si in care am urmarit momente foarte foarte frumoase de dans irlandez, si nu doar cel sportiv supus regulilor. Apoi a fost si un moment de dans romanesc, si unul muzical in care doi dintre dansatori au cantat la unul din instrumentele de percutie traditionale irlandeze pe nume Bodhran.Si iata si o inregistrare gasita pe youtube facuta in sufragerie de un domn cu acest instrument - http://www.youtube.com/watch?v=NSdPOB9Snrw
Am fost martor desigur si la formarea celei mai lungi linii de dans irlandez facute vreodata in Romania si care a intrunit toate scolile invitate.
Toata lumea a primit diplome... inclusiv cei trei prieteni fotografi de suflet printre care si eu :)
A fost intradevar o experienta frumoasa pentru mine si o recomand oricui are... mancarimi in talpi. Am uitat sa spun ca seara a luat sfarsit cu proiectia unui film... un documentar artistic al carui subiect a fost desigur dansul irlandez...

Am "uitat" eu multe... dar poate... data viitoare... daca vrei si tu.
Succes copii!!!

No comments: