AddMe

wibiya widget

Follow Marius G.Mihalache's board M Photographs on Pinterest.

Tuesday, November 1, 2011

7ZILE
7ZILE
24-31oct

Jazz pe româneşte
Octombrie 24, 2011
Sala Radio - Studioul T8
Bucuresti

Emisiune in direct radio/tv cu invitat special Mike Godoroja, emisiune prezentata de Florian Lungu.


Un inceput frumos de stagiune pentru Big Band-ul Radio ce a marcat si aniversarea a 83 de ani de la primul semnal transmis in eter de catre Radio Romania. 

Urmatorul concert din 21 noiembrie il va avea ca invitat pe chitaristul de jazz Alex Man.---------------------------------------------------

Pat Metheny
Octombrie 25, 2011
Sala Palatului - Bucuresti

Un eveniment mult asteptat in acest an si prezentat pe scena Salii Palatului de catre criticul de arta si cunoscut realizator de emisiuni radio si tv Florian Lungu.
Pat Metheny a prezentat publicului proiectul "Orchestration" alaturi de Larry Grenadier (acustic bass) si Bill Stewart(tobe). Trebuie stiut ca proiectul a fost conceput prin utilizarea unor instrumente mecanice, actionate electronic, construite chiar de Pat Metheny. ---------------------------------------------------


Night Passage
Octombrie 26,2011
Clubul MTR - Bucuresti
Trupa Night Passage este formata din cativa instrumentisti din Serbia si un foarte bun si vechi prieten pe nume Razvan Slama al carui oras de resedinta este Drobeta Turnu Severin.


Acum multi ani Razvan imi trimetea compozitiile lui, cele compuse si inregistrate "noaptea sub patura"... Pentru multi ani a condus o trupa de foarte buni muzicieni pe care am avut placerea sa-i ascult si aplaud in mai multe randuri in concerte sustinute in Semenic sau Turnu Severin. Trupa se numea "Prima Linie". Din pacate locul inchis, mentalitatile ce inca dainuie din vremuri apuse in astfel de orase i-au tinut foarte departe de lumea muzicala. Trupa lor, dupa foarte multi ani de colaborare... s-a destramat. In ciuda varstei Razvan iaca a gasit putere sa-si continue visul, si il admir mult pentru asta. Am sperat mereu sa vina in Bucuresti sa cante, fiindca sunt sigur ca publicul de aici o sa-l primeasca foarte bine. Si uite ca... pentru prima oara... cu noua formula, "Night Passage",  aduce in Bucuresti cantecele acelea de care vorbeam. Cantecele sunt compuse de Razvan in perioada 1982 - 1987.  Nu s fost o seara de cover-uri... ci o seara in care un artist a prezentat cu ajutorul colegilor de trupa o perioada a vietii lui... anii '80, asa cum au trecut ei prin mintea tanarului de atunci Razvan Slama. In ciuda faptului ca toate piesele compuse de Razvan au si versuri concertul a fost unul instrumental cu orchestratii originale croite in stilul jazz rock si progresiv. Frumos!


Seara a fost onorata de prieteni de seama din lumea muzicii... A.G. Weinberger, Nicu Patoi, Rareş Totu, Sorin Romanescu.

Razvan Slama a fost si promotorul, organizatorul unui festival de muzica (rock, jazz, folk...)... ajutand zic eu mult trupele tinere in demersul lor artistic. Este vorba de doua festivale concurs internationale ce au avut loc in Semenic si Turnu Severin.
Night Passage & friends [A.G. Weinberger, Nicu Patoi, Rareş Totu, Sorin Romanescu]

http://www.facebook.com/Night.Passage

Dejan Kotarcic - bass
Ranko Varga - drums
Vukasin Komlenic - guitar
Răzvan Slama - guitar
Lucian Ciuciu - keyboards